problems after new install 16.1

Post your comments, questions, bug reports or suggest new features for alphaOS
guyhighlander
Apprentice
Posts: 12
Joined: 17 Mar 2015, 00:04

problems after new install 16.1

Postby guyhighlander » 18 Mar 2015, 10:39

Hi.did a new frugal install on usb-stick.16.1 Alpha OS
and got some problems:
1.language install : bash: warning: setlocale: LC_ALL: cannot change locale (de_DE.UTF-8 UTF-8)
(did it like the readme-settings)
2.firefox install : wenn i wanna open it=his Connection is Untrusted ,on every webside
can someone help please.Thanks Wolf

Scooby
Site Admin
Posts: 826
Joined: 09 Sep 2013, 16:52

Re: problems after new install 16.1

Postby Scooby » 18 Mar 2015, 20:31

guyhighlander wrote:1.language install : bash: warning: setlocale: LC_ALL: cannot change locale (de_DE.UTF-8 UTF-8)
(did it like the readme-settings)

I have never tried this so will have to test

*edit*
Did check now

on my comp worked

Code: Select all

> locale-gen
Generating locales...
  de_DE.UTF-8... done
Generation complete.


Did you do all steps?

1. uncomment de_DE.UTF-8 UTF-8 in /etc/locale.gen
2. change in /etc/rc.conf to LOCALE="de_DE.UTF-8"
(Obs!!!! not "de_DE.UTF-8 UTF-8" )
3. issue locale-gen



guyhighlander wrote:2.firefox install : wenn i wanna open it=his Connection is Untrusted ,on every webside
can someone help please.Thanks Wolf

yep you need ca-certs


On my comp I have

Code: Select all

 > pacman -Ss ca-cert
core/ca-certificates 20140325-2 [installed]
    Common CA certificates (default providers)
core/ca-certificates-cacert 20140824-1
    CAcert.org root certificates
core/ca-certificates-utils 20140325-2 [installed]
    Common CA certificates (utilities)
extra/ca-certificates-java 20140324-4 [installed]
    Common CA certificates (JKS keystore)
extra/ca-certificates-mozilla 3.17.1-1
    Mozilla's set of trusted CA certificates


and after install issue in terminal

Code: Select all

update-ca-certificates

guyhighlander
Apprentice
Posts: 12
Joined: 17 Mar 2015, 00:04

Re: problems after new install 16.1

Postby guyhighlander » 19 Mar 2015, 09:58

Thanks all ok now.firefox works and after i reversed locale-gen,it is perfect. back on track again.Vielen Dank Wolf


Return to “General Discussion”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron